Ένα εύκολο και πρωτότυπο γλυκό της εποχής που μας έρχεται από την Κάτω Ιταλία, όπου ακόμα υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και η γλώσσα.
Συστατικά συνταγής
- 20 μεγάλα ξερά σύκα
- 120 γρ. φουντούκια
- 120 γρ. φιλέτο αμύγδαλου
- Ξύσμα από την φλούδα 2 λεμονιών
- 1 φλιτζάνι μέλι
Οδηγίες συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σ΄ένα γουδί ή σ’ ένα πολυκόφτη χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς με το ξύσμα λεμονιού για πολύ λίγο γιατί δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν τελείως αλλά να κρατάνε.
- Με ένα μαχαίρι κάνουμε μία οπή στην μέση κάθε σύκου και τα γεμίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών.
- Τοποθετούμε τα σύκα σ’ ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε με το μέλι.
- Τέλος τα ψήνουμε για 10′ λεπτά και εν συνεχεία τα αφήνουμε να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε.