Μετρ του είδους οι Κεφαλλονίτες με τα παστέλια και τις μάντολες τους, μας δίνουν αυτή την προπολεμική συνταγή.
Συστατικά συνταγής
- ½ κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό κυδώνια
- 250 γρ. μέλι
- 100 γρ. ψημένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- Σοκολάτα τρούφα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες συνταγής
- Ψήνουμε στους 180° C τα κυδώνια για 40 λεπτά και εν συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα τους.
- Εν συνεχεία τα κάνουμε πολτό μέσα σ’ ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε μ’ ένα κουτάλι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τη ζύμη μας σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση για 10 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και ή πλάθουμε σχήματα της αρεσκείας μας ή τη στρώνουμε σε ταψάκι και την κόβουμε τετράγωνα ή ρόμβους.
- Τέλος πασπαλίζουμε με την τρούφα.