Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα και μέλι

Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα και μέλι

Ένα πολύ εύκολο πιάτο στην προετοιμασία του και πολύ υγιεινό. Ιδανικό για να αποτοξινωθείτε από τα κρεατικά και δυναμώσετε τον οργανισμό σας με τις βιταμίνες του.

Συστατικά συνταγής

  • 275 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 16 ντομάτες Cherry κομμένες στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

Από τα βασικά υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός φρέσκος για το γαρνίρισμα

Οδηγίες συνταγής

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να ανακατευτούν τα αρώματα.
  5. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά

Call Now Button