Αν έχετε βαρεθεί τις συμβατικές συνταγές για ψάρι τότε αυτή είναι η ευκαιρία για να δοκιμάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Η μυρωδάτη κρούστα μελιού δίνει ένα αέρα εξωτικό στο σολομό και προκαλεί τον ουρανίσκο σας.
Συστατικά συνταγής
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- ½ λεμόνι χυμός και ξύσμα
- Από τα βασικά υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
- Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο, αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα σολομού.
- Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα του μελιού πάνω στα φιλέτα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στο γκριλ.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα όσο είναι ζεστά και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.