Σολομός με κρούστα μελιού και μουστάρδας

Σολομός με κρούστα μελιού και μουστάρδας

Αν έχετε βαρεθεί τις συμβατικές συνταγές για ψάρι τότε αυτή είναι η ευκαιρία για να δοκιμάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Η μυρωδάτη κρούστα μελιού δίνει ένα αέρα εξωτικό στο σολομό και προκαλεί τον ουρανίσκο σας.

Συστατικά συνταγής

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • Από τα βασικά υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο, αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα σολομού.
  5. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα του μελιού πάνω στα φιλέτα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στο γκριλ.
  6. Σερβίρουμε τα φιλέτα όσο είναι ζεστά και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Διάρκεια: Προετοιμασία 5 λεπτά, ψήσιμο 10 λεπτά

Call Now Button