Προσοχή στη χώρα παραγωγής του Βασιλικού Πολτού

Η χώρες παραγωγής του εισαγόμενου βασιλικού πολτού είναι συνήθως η Κίνα, Αργεντινή, Βραζιλία και άλλες χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, κατόπιν εισάγονται από κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία κ.α.) παίρνουν πιστοποίηση και διατίθενται στην αγορά της Ευρώπης σε “χαμηλή τιμή”.

Η τεχνολογία σχετικά με την επεξεργασία του βασιλικού πολτού στις χώρες αυτές είναι ιδιαίτερα προηγμένη, συχνά αφαιρούνται βασικά συστατικά για να χρησιμοποιηθούν στις βιομηχανίες φαρμάκων και καλλυντικών, επίσης η παραγωγή του πολτού στις παραπάνω χώρες είναι μαζική χρησιμοποιώντας για τροφή των μελισσών φθηνές γλυκαντικές ουσίες.

Κυκλοφορούν προϊόντα με Ελληνική ετικέτα αλλά με πολτό εισαγωγής, ανακατεμένα με μέλι και γύρη, βιολογικός βασιλικός πολτός εισαγωγής, φρέσκος βασιλικός πολτός, βασιλικός πολτός σε χάπια  κ.α.

Δεν έχουν τα  ευεργετικά αποτελέσματα του φρέσκου ακατέργαστου Ελληνικού βασιλικού πολτού

  • η μοναδική Ελληνική φύση με τα 7500 βότανα προσφέρει ποιοτικά ανώτερα προϊόντα
  • η ημερήσια δόση του εισαγόμενου βασιλικού πολτού είναι διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τον Ελληνικό βασιλικό πολτό οπότε οικονομικά μας συμφέρει ο Ελληνικός βασιλικός πολτός  (ημερήσια δόση για ενήλικες του Ελληνικού βασιλικού πολτού “Μέλι Μακεδονίας” είναι έως  ½ μισό γραμμάριο την ημέρα και αντίστοιχα η ημερήσια δόση εισαγόμενου βασιλικού πολτού είναι 1-2 γραμμάρια την ημέρα)
  • στη χώρα μας η τεχνολογία επεξεργασίας του είναι ανύπαρκτη
  • η παραγωγή του βασιλικού πολτού στη χώρα μας γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο σε μικρές ποσότητες
  • δεν αλλοιώνεται κατά τη μεταφορά και τη συσκευασία, ο βασιλικός πολτός  είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν

Πριν την αγορά βεβαιωθείτε για τη χώρα παραγωγής του βασιλικού πολτού. Προτιμήστε για την αγορά σας μόνο Ελληνικό βασιλικό πολτό.     Μία  δοκιμή είναι αρκετή για να καταλάβετε τη διαφορά των αγνών ελληνικών ακατέργαστων προϊόντων από τον εισαγόμενο βασιλικό πολτό του εμπορίου.

Επιστροφή στο Βασιλικό Πολτό