Αρνάκι με βερίκοκα, αμύγδαλα και μέλι

Αρνάκι με βερίκοκα, αμύγδαλα και μέλι

Εκπληκτική παραδοσιακή συνταγή από το Μαρόκο.

Συστατικά συνταγής

  • 550 γρ. αρνάκι άπαχο, από μπούτι κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 700 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 175 γρ. ξερά βερίκοκα
  • 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ή 1 κ.σ. ξερός
  • 25 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. αμύγδαλα, σε φλίδες

Οδηγίες συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το αρνάκι και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Αφαιρέστε το κρέας, μειώνετε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Δυναμώστε πάλι τη φωτιά, βάλτε ξανά το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τότε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήστε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα.
  5. Προσθέστε τα βερίκοκα κομμένα στα δύο, τον μισό δυόσμο και μαγειρέψτε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να έχει μελώσει.
  6. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φλίδες αμύγδαλου και λίγο δυόσμο.