Λουκουμάδες με μπανάνα και μέλι

Λουκουμάδες με μπανάνα και μέλι

Ένα απλό και γρήγορο γλυκό που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Χρυσοί λουκουμάδες με μπανάνα ντυμένοι με τη γλύκα του μελιού και το άρωμα της κανέλας. Θα ενθουσιάσετε όλη την οικογένεια σας.

Συστατικά συνταγής

Για το μείγμα

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 4-5 μπανάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 πορτοκάλι τη φλούδα
  • Τριμμένη κανέλλα και καρύδι για το γαρνίρισμα

Οδηγίες συνταγής

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό.
  2. Κατόπιν, βάζουμε στο μπολ με τη μαγιά 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά, να φουσκώσει.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς, έως ότου γίνουν ένας πηχτός χυλός.
  4. Σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα και αφήνουμε για 15-20 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
  5. Ρίχνουμε τα κομμάτια μπανάνας και ανακατεύουμε μαλακά. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, να κάψει.
  6. Βρέχουμε δύο κουταλάκια του γλυκού, με το ένα παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, με ένα κομμάτι μπανάνας και με το άλλο τη σπρώχνουμε μέσα στο σκεύος με το λάδι.
  7. Αρχικά ο λουκουμάς θα πάει στον πάτο της κατσαρόλας και μετά θα ανέβει στην επιφάνεια.
  8. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και μετά με τρυπητή κουτάλα γυρνάμε τους λουκουμάδες για να ροδίσουν και από την άλλη.
  9. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  10. Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλλας και τη φλούδα από το πορτοκάλι.
  11. Βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το σιρόπι.
  12. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες και τους σερβίρουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.

Διάρκεια: προετοιμασία 40 λεπτά, μαγείρεμα 7 λεπτά