Μία γευστική σαλάτα με το ιδιαίτερο άρωμα του πορτοκαλιού και μία πινελιά μπαλσάμικο. Θα μελώσει …. το Σαββατόβραδο σας!
Συστατικά συνταγής
Για τη σάλτσα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μέτριες φέτες
- Αλάτι
Για τη σαλάτα
- ½ φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
- 1 σαλάτα σγουρή πράσινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 σαλάτα σγουρή κόκκινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 2 φλιτζάνια ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
Οδηγίες συνταγής
Για τη σάλτσα
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σουσάμι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καρύδι, τη ρόκα και τη σγουρή πράσινη και κόκκινη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως.