Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και μέλι

Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και μέλι

Μία γευστική σαλάτα με το ιδιαίτερο άρωμα του πορτοκαλιού και μία πινελιά μπαλσάμικο. Θα μελώσει …. το Σαββατόβραδο σας!

Συστατικά συνταγής

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μέτριες φέτες
  • Αλάτι

Για τη σαλάτα

  • ½ φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 σαλάτα σγουρή πράσινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 σαλάτα σγουρή κόκκινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια

Οδηγίες συνταγής

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το σουσάμι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καρύδι, τη ρόκα και τη σγουρή πράσινη και κόκκινη σαλάτα.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 2-3 λεπτά