Μια σαλάτα γεμάτη ενέργεια και φυτικές ίνες με έντονο καθαρό και φωτεινό χρώμα.
Συστατικά συνταγής
- 3 κούπες ρύζι καστανό
- 2 κούπες τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος
- 2 αυγά βρασμένα, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
- 1 ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα φιστίκια κάσιους κομμένα στη μέση
- 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κούπα καρότο τριμμένο
- 1 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα κουκουνάρι
- ½ κούπα σταφίδες
Για τη σάλτσα
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1/3 της κούπας μπαλσάμικο
- ¼ της κούπας μέλι
- ¼ της κούπας νερό
- ¼ της κούπας ξηρό σέρι (κόκκινο κρασί)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
- Ανακατεύουμε το νερό με το ξηρό σέρυ, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα να μουλιάσουν.
- Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βάζουμε τα υγρά μέσα σε ένα μικρό σκεύος.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα κουκουνάρια, τα κάσιους και τα καρύδια μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τον τόνο, τα αυγά, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το σέλερυ και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.