Ένα πολύ εύκολο πιάτο στην προετοιμασία του και πολύ υγιεινό. Ιδανικό για να αποτοξινωθείτε από τα κρεατικά και δυναμώσετε τον οργανισμό σας με τις βιταμίνες του.
Συστατικά συνταγής
- 275 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 16 ντομάτες Cherry κομμένες στη μέση
- 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Από τα βασικά υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μαϊντανός φρέσκος για το γαρνίρισμα
Οδηγίες συνταγής
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να ανακατευτούν τα αρώματα.
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.