Μία εναλλακτική πρόταση για να φτιάξετε ψωμί. Σερβίρει 8 άτομα (1 φέτα για τον καθένα) και περιλαμβάνει 170 θερμίδες που όμως αξίζουν τον κόπο, μία προς μία!
Συστατικά συνταγής
- 1 αβγό
- 1/2 κούπα αλεσμένη κολοκύθα
- 1/4 κούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1/4 κούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/5 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
Οδηγίες συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και αλείφουμε με λίγο λάδι τη φόρμα μέσα στην οποία θα ψήσουμε το ψωμί.
- Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τα αβγά.
- Ύστερα, ρίχνουμε την κολοκύθα, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αλοιφή.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, το τζίτζερ και το μπαχάρι.
- Ενώνουμε αυτό το μείγμα με το προηγούμενο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή.
- Τέλος, το τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που έχουμε για το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αλλιώς, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε το κέντρο του κι αν βγει καθαρή το ψωμί μας είναι έτοιμο.