Κυδωνόπαστο απ’ το Αργοστόλι με μέλι

Κυδωνόπαστο απ’ το Αργοστόλι με μέλι

Μετρ του είδους οι Κεφαλλονίτες με τα παστέλια και τις μάντολες τους, μας δίνουν αυτή την προπολεμική συνταγή.

Συστατικά συνταγής

  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 250 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ψημένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • Σοκολάτα τρούφα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες συνταγής

  1. Ψήνουμε στους 180° C τα κυδώνια για 40 λεπτά και εν συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα τους.
  2. Εν συνεχεία τα κάνουμε πολτό μέσα σ’ ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε μ’ ένα κουτάλι με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε τη ζύμη μας σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση για 10 λεπτά.
  5. Την αφήνουμε να κρυώσει και ή πλάθουμε σχήματα της αρεσκείας μας ή τη στρώνουμε σε ταψάκι και την κόβουμε τετράγωνα ή ρόμβους.
  6. Τέλος πασπαλίζουμε με την τρούφα.

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά