Το σημερινό μας γλυκό είναι μια απίθανη παραλλαγή του παραδοσιακού μπακλαβά με γεμιστά μήλα. Ιδανικό επιδόρπιο για γεύμα μπάρμπεκιου. Φυσικά και μπορούμε να το συνοδέψουμε με παγωτό καϊμάκι.
Συστατικά συνταγής
- 6 μήλα γκόλντεν
- 1 φλιτζάνι ψίχα από καρύδια
- ½ φλιτζάνι σπασμένα φιστίκια Αιγίνης
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 φλιτζάνι μέλι που το έχουμε ζεστάνει
Οδηγίες συνταγής
- Πλένουμε καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο τους βγάζουμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια στον πυρήνα τους.
- Τα τοποθετούμε σ’ ένα τεφάλ.
- Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς και τα μυρωδικά με 2 κουταλιές μέλι.
- Μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μήλα.
- Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ζεστό μέλι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180ο C.