Γεμιστά ξερά σύκα με μέλι

Γεμιστά ξερά σύκα με μέλι

Ένα εύκολο και πρωτότυπο γλυκό της εποχής που μας έρχεται από την Κάτω Ιταλία, όπου ακόμα υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και η γλώσσα.

Συστατικά συνταγής

  • 20 μεγάλα ξερά σύκα
  • 120 γρ. φουντούκια
  • 120 γρ. φιλέτο αμύγδαλου
  • Ξύσμα από την φλούδα 2 λεμονιών
  • 1 φλιτζάνι μέλι

Οδηγίες συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σ΄ένα γουδί ή σ’ ένα πολυκόφτη χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς με το ξύσμα λεμονιού για πολύ λίγο γιατί δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν τελείως αλλά να κρατάνε.
  3. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μία οπή στην μέση κάθε σύκου και τα γεμίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών.
  4. Τοποθετούμε τα σύκα σ’ ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε με το μέλι.
  5. Τέλος τα ψήνουμε για 10′ λεπτά και εν συνεχεία τα αφήνουμε να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε.

Διάρκεια: 15 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button